Doorgaan naar content
Aurora by Chinta

Veelgestelde vragen

FAQ Employment contract

De kandidaat werkt met een Single Permit (5 jaar) bij één werkgever. Je hebt recht op een arbeidscontract onbepaalde duur.

Het contract kan op elk moment met wederzijds goedkeuren worden gewijzigd of beëindigd.

Afhankelijk van de locatie van de werkgever kan dit in de stad of op het platteland zijn.

Na het eerste jaar heb je recht op doorbetaalde vakantiedagen. Het aantal dagen hangt af van het werkregime.

Tijdens het werken met een gecombineerde vergunning (5 jaar) moet je bij één werkgever werken. In de initiële opleidingsperiode werk je voor 80% in combinatie met een opleiding verpleegkunde.

Na de training kun je fulltime werken (38 uur per week).

FAQ Salary - costs

Huisvesting in India wordt betaald door het project. Tijdens de training in Kochi, Kerala, zorgt het Lourdesinstituut voor accommodatie.

Huisvesting tijdens het eerste jaar in België wordt geregeld door de werkgevers in België. Er moet een lage huur worden betaald.

Zowel in India als in België is het eten de verantwoordelijkheid van de deelnemers. De werkgevers in België geven maaltijdcheques om een bepaalde hoeveelheid voedsel en kruidenierswaren te kopen.

Wanneer je na 1 jaar opleiding geregistreerd verpleegkundige in België wordt, bedraagt het minimum brutosalaris 3.140 euro/maand (Rs 282.928/maand) en een nettosalaris van 2190 euro/maand (Rs 189.613/maand).

Het salaris stijgt met de jaren en het anciënniteitsniveau.

- Laptop en mobiele telefoon

- Reisverzekering

- Forex kaart

- Pasfoto's

- Een universele adapter of Europese tweepins stekkers voor het opladen van mobiele telefoons, laptops enz.

- Truien en jassen om je warm te houden, want het is een koeler klimaat in België in de winter, lente en herfst.

- Overnachting in België

- Particuliere ziektekostenverzekering

- Persoonlijke uitgaven

- Voedsel, kleding, nutsvoorzieningen en communicatiekosten

FAQ Training program

Er is een gratis trainingsprogramma van 6 maanden in Kochi, Kerala van juli tot december. Dit omvat een intensieve Nederlandse taalcursus tot 2.4 (B1) niveau. Naast de taalcursus zijn er introductielessen over Belgische Geriatrische zorg, Psychiatrische zorg en Westers zorgmodel. De kandidaat moet na 3 maanden taalcursus (september) niveau 2.1 van het Nederlands hebben bereikt, als het niveau van het Nederlands niet voldoende is, bestaat de mogelijkheid dat de kandidaat niet kan doorgaan met het Aurora trainingsprogramma.

Na het succesvol afronden van de opleiding in Kerala, starten de kandidaten met 1 jaar opleiding in België in combinatie met werk. De kandidaten hebben de voortzetting van de Nederlandse taalcursus tot 2.4 (B1) niveau, gecombineerd met het werken als Healthcare assistant.

De kandidaat behaalt de graad van geregistreerd verpleegkundige in Europa na succesvolle afronding van het opleidingsprogramma.

Het trainingsprogramma in Kerala biedt een vergoeding.

Het gecombineerde werk- en studieprogramma in België biedt een salaris.

Ja. Het opleidingsmateriaal wordt door de instelling verstrekt.

FAQ Visa - working permit

De kosten voor het visum in India en de vlucht worden betaald door Chinta. Begeleiding voor visumprocedures en tickets wordt gedaan door ODEPC Kerala.

De immigratieprocedures worden afgehandeld door ODEPC Kerala.

Kandidaten moeten de volgende documenten hebben:

- internationaal paspoort (geldigheidscontrole)

- de juiste graad van verpleegkunde, goedgekeurd door de Nationale Raad voor Verpleegkunde

- gedetailleerd curriculum vitae

- een medisch attest en een document van goed gedrag en zeden (PCC) worden van de geselecteerde kandidaten gevraagd aan het begin van de voorbereidende procedure in India.

Ja, ze krijgen een verblijfsvergunning A en kunnen met deze vergunning in België werken.

Als je vijf jaar in België woont, kun je in aanmerking komen voor een permanent verblijf in België. Bepaalde inwoners kunnen de Belgische nationaliteit aanvragen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Beide geven je de mogelijkheid om voor onbepaalde tijd in België te blijven.

De kandidaat krijgt een Single permit met een geldigheidsduur van 1 jaar. De werkgever verlengt deze voor 1 jaar, daarna onder statuut van verpleegkundige voor 3 jaar. Tot slot kan de gecombineerde vergunning voor onbepaalde tijd worden aangevraagd.

Ja. Zodra je een positieve beslissing krijgt over het gecombineerde visum als arbeidsmigrant, kunnen je echtgeno(o)t(e) en kinderen een gezinsherenigingsvisum aanvragen bij de Belgische ambassade. De procedure voor gezinshereniging kan tot negen maanden duren. Aangezien huisvesting tijdens het eerste jaar enkel voorzien is voor de aanvragers, is het enkel mogelijk om je gezinsleden naar België te laten overkomen na het voltooien van één jaar onderwijs in België.